Pustolovine Glorije Scott na Cartoon Forumu u Sopotu 2011. godine

  • Projekt animirane TV serije PUSTOLOVINE GLORIJE SCOTT na koprodukcijskom forumu Cartoon Forum, Sopot 2011.
    Projekt animirane TV serije Pustolovine Glorije Scott primljen je, pored 60 projekata, na 22. europski koprodukcijski forum za televizijske animirane projekte i animirane projekte za nove platforme Cartoon Forum kao jedini iz Hrvatske i regije. Cartoon Forum održava se u Sopotu (Poljska) od 13 do 16. rujna 2011.
    Kreativnu produkciju vodi producentska kuća Kinematograf iz Zagreba pod vodstvom producentice Dijane Mlađenović koja će i prezentirati projekt na Forumu. Autorsku ekipu projekta čine scenaristice Mima Simić i Jasna Žmak, autor vizualnog rješenja karaktera i pozadina Matija Pisačić i koredatelj Tvrtko Rašpolić.
    Projekt je nastao po motivima istoimene kultne zbirke krimi-priča Mime Simić o slučajevima londonske detektivke Glorije Scott i njezine kolegice Mary Lambert koje neobične slučajeve rješavaju promptno i neočekivano, primjenom najneobičnijih metoda, a sve je začinjeno s puno humora i apsurdnih situacija.
    Projekt je dobio i potporu HAVC-a na javnom pozivu za razvoj scenarija i projekata pojedinačnih i serijskih televizijskih djela 2010.