Daleki susreti nagrađen na Training Networku EEFA-e

  • Dokumentarni film Daleki susreti nagrađen na Training Networku EEFA-e.
    Dokumentarni projekt Daleki susreti (Far Encounters) redatelja i scenarista Vilima Žlendera i Marka Stanića te producentice Dijane Mlađenović proglašen je jednim od dva najbolja dokumentarna projekta na završnoj radionici Training Networka u organizaciji udruženja East European Film Alliance. Radionica je održana krajem studenoga, za vrijeme 15. međunarodnog filmskog festivala PÖFF Black Nights u Tallinnu (Estonija).
    Na radionicama je sudjelovalo 8 dugometražnih igranih i 7 dokumentarnih projekata. Daleki susreti podijelili su nagradu s dokumentarnim projektom See you in Chechnya (Gruzija) te dugometražnim igranim projektima Circle (Turska), Lemon Juice and Indigo (Mađarska) i Seaburners (Turska).
    EEFA Training Network najboljim projektima osigurava odlazak na međunarodne markete i pitching forume. Hrvatskom projektu osiguran je ulazak na koprodukcijski pitching forum When East Meets West koji će se održati u sklopu Festivala u Trstu od 19 do 21. siječnja 2012.
    East European Film Alliance je udruženje 12 partnera iz zemalja istočne Europe i baltičkih zemalja koje putem programa Training Network sudjeluje i pomaže u razvoju odabranih filmskih projekata, potiče razmjenu informacija, znanja i kulturalnih raznolikosti te autorima projekata omogućava pristup distributerima, prodajnim agentima, producentima i filmskim sajmovima.